Dit is de begintekst van de video over Twitter. Als ik dit hoor denk ik niet meteen: Natuurlijk, maar meer wat heeft een ander nu aan deze informatie. Toch ben ik met Twitter bezig gegaan om te weten wat het is. Als bibliotheek kun je namelijk ook beslissen om met Twitter te gaan werken en dan moet je natuurlijk wel weten waar je het over hebt. Waarom zou je dat als bibliotheek willen? Om diverse redenen: band met doelgroep verstevigen; groter publiek bereiken; feedback krijgen; nieuwe collega's ontmoeten etc. Je kunt door middel van Twitter makkelijker een netwerk opbouwen vooral omdat de doelgroep niet altijd binnen is en verder is het leuk om interactie te zoeken met het publiek.

Aanmelden.
Via aanmeldscherm van Twitter mijn gegevens ingevoerd. Bij stap 1 heb ik interessegebieden toegevoegd zoals muziek/news/twitter toptweets. De muziek viel me erg tegen. Het was niet alfabetisch gerangschikt en de artiesten waren niet echt mijn smaak. Bij stap 2 ben ik op zoek gegaan naar Friends aan de hand van mijn adresboek. Omdat ik dit adresboek bijna nooit gebruik kwam alleen ANITA van Lierop "boven drijven". Bij stap 3 ben ik op zoek gegaan naar "others". Ik heb Nicole (mijn schoondochter) proberen toe te voegen, maar toen kreeg ik het woord "pending" in beeld. Bij Dennis ging het wel goed: following kreeg een groen vinkje. Ook heb ik Twitter toegevoegd aan mijn werkbalk. Stap 4 is het bevestigen van het account bij gmail.
Stap 5: nog even een foto toegevoegd (settings/picture/bladeren/foto uitzoeken/save)omdat er al zoveel vogeltjes zijn heb ik een beeld van een rondborstige vrouw ingevoerd. Verder heb ik nog bij account de "time zone" aangepast + tweet privacy op "protect my tweets" gezet.
Hè, hè dat is klaar, nu twitteren.....
Bij Dennis heb ik een tweet toegevoegd. Na het typen van de tekst op tweet geklikt en de tekst komt onder het invoerveld als latest met een tijdvermelding.
Via find people eens gekeken wie ik nog meer wil toevoegen aan mijn lijstje.
Dit is het geworden: 1. CNN: breaking news 2. NOS: headlines 3. Erben
Wennemars (gewoon omdat ik hem een leuk figuur vind) 4. Barack Obama (van J.P. Balkenende sprak de foto me niet zo aan) 5. Dennis Dekker.
Ik zag ook dat ik een follower heb: christine53b39. Ik heb geen idee wie dat is.
Een paar dagen na de installatie zijn mijn bevindingen lauw. CNN en Barack Obama hebben de meest recente tweets gemaakt. Erben Wennemars was vroeger interessanter dan nu. Op zijn tweets lees je dat hij met zijn zoontje naar het voetbalveld gaat; op dit soort "nieuws" zit ik niet echt te wachten. NOS headlines is wel interessant alleen denk ik niet dat ik elke dag ga twitteren. Ik heb ook nog mijn kranten en nieuws op radio en tv. Dennis' tweets gaan over zijn zelfgeschreven boek van de Beatles (maar dat boek hebben we al). Dus ik ben nog geen echte fan van Twitter. Wie weet moet ik andere mensen opzoeken (als ik tijd heb).
Ps. Vandaag is mijn follower verdwenen. Ik kan het haar niet kwalijk nemen.
Je kunt bij followers kijken wie ze zijn. Als ze heel veel mensen volgen, dan bedoel ik meer dan 1000 en zij worden nauwelijks gevolgd, kun je ze beter blokkeren. Je moet berichtjes op twitter achterlaten en zo kom je vanzelf nieuwe mensen tegen, die je kunt volgen. Waarschijnlijk gaan ze jou ook weer volgen en zo groeit het vanzelf. Mijn twitteraccount is hoogerkamp. Kijk maar eens als voorbeeld.
BeantwoordenVerwijderenDeze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenMijn follower kan ik nu niet meer bekijken omdat ze verwijderd is. Wel heb ik jouw account bekeken. Wat een verschil. Bij jou staat following op 90; followers op 87; listed op 8; tweets op 358.
BeantwoordenVerwijderenDan kom ik er zeer bekaaid af, maar ik begin natuurlijk ook nog maar net.